ÚTMUTATÓ A RÖGZÍTŐANYAG KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Az anyagválasztás a sikeres projekt kulcsfontosságú tényezője - a POS display létrehozásától kezde egy új elektromos szekrény építéséig. A széles anyagválasztékban rendelkezésre álló kötőelem kínálatból nehéz lehet kiválasztani az alkalmazáshoz megfelelő tökéletes rögzítési megoldást.

Útmutatónk tanácsokkal szolgál a megfelelő rögzítő anyag kiválasztásához.

Akár alátéteket, távtartókat, csavarokat, anyákat, szegecseket vagy egyéb kötőelemeket választ, a lenti táblázat segít tájékozódni és kiválasztani a projekthez illő megoldást.

AnyagHőmérséklet-
stabilitás
ErősségMechanikai
ellenállás
Ütéssel szembeni
ellenállás
UV-védelemSavakkal/lúgokkal
szembeni ellenállás
IdőjárásállóságHőállóságTűzállóság
PoliamidGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyenge
PolipropilénGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyenge
PVDF (polivinilidén fluorid)GyengeGyenge
PolikarbonátGyengeGyengeGyengeGyenge
POMGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyenge
TPEGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyengeGyenge
PEEK (poliéter-éter-keton)®Gyenge

NÉHÁNY FŐ ALKALMAZÁSI PÉLDA:

  • POS és display – A polikarbonát az ágazat fő anyaga, mivel ötvözi az erőt és az átlátszó megjelenést.
  • Gyógyszerészet – A polipropilén (PP) kiválóan ellenáll számos vegyszernek, és egyesíthető más PP összetevőkkel, ezzel rugalmasságot kölcsönöz.
  • Elektromos területek – A nagy hőmérséklet-stabilitásnak és tűzállóságnak köszönhetően a PVDF kiválóan használható elektromos alkalmazásokkal vagy elektromos szekrényekben végzett munkálatokhoz.
  • Olaj és gáziparok – A gyakran változó és gyúlékony alkalmazásoknál a, PEEK® rögzítők nagy szakítószilárdságot és tűzállóságot nyújtanak, és akár 180 °C-os hőmérsékletig működőképesek.
  • Autó- és gépgyártás – Az erős és mechanikus ellenállóságú poliamid kötőelemek könnyebbek és olcsóbbak a fémeknél. A hozzáadott UV-állóság tekintetében a PVDF a megfelelőbb.